Οι πολυμέτωποι χειρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ σε ρήξη με την κοινωνία

Νίκος Αρβανίτης – Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

 

Οι πολυμέτωποι χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε εξωτερική και εσωτερική πολιτική δημιουργούν ευρεία σύγχυση στη διαδικτυακή κοινή γνώμη, ιδιαίτερα στα Social Media, που έρχονται αντιμέτωπα με τις δυο τάσεις του εθνικολαϊκισμού, αριστερού και δεξιού.

Η επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί ταυτόχρονα Μακεδονικό, Μεταναστευτικό, Οικονομία, Αλβανικό δημιουργεί ένα κατ’ αρχήν επικοινωνιακό έλλειμμα, καθώς δεν υπάρχει ένας κοινά αποδεκτός και πειστικός λόγος για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ο πολυεπίπεδος χειρισμός διαφορετικών «θεματικών ενοτήτων» και η «πολυμέτωπη κυβερνητική πολιτική» εμφανίζονται ταυτόχρονα με ζητήματα που επηρεάζουν με την ευρύτερη έννοια της ασφάλεια της χώρας και των κατοίκων της (λ.χ. η «ανασφάλεια των δύο άκρων», ζητήματα κρατικής και εθνικής ασφάλειας, ενδεχόμενες εξωτερικές απειλές) .

Επιλέξαμε να μελετήσουμε, σύμφωνα με το PaloPro πέντε queries «ΣΥΡΙΖΑ», «Μακεδονικό», «Μεταναστευτικό», «Οικονομία» και «Ασφάλεια» για να αποδώσουμε τις τάσεις του ελληνικού διαδικτύου για την πολυεπίπεδη κυβερνητική πολιτική. Η μεθοδολογία που ακολουθήσαμε για την εξαγωγή των συμπερασμάτων βασίστηκε, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αναφορών, σε ειδικές παραμέτρους όπως influencers, referrers,ποσοστό engagement αναφορών. Η ανάλυση των queries έγινε τη χρονική περίοδο 25 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2018.

 

Διαβάστε όλη την ανάλυση στο CrisisMonitor.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s